وزیر کشور سه‌شنبه شب با حضور در برنامه‌ی نگاه یک شبکه‌ی اول سیما به ارائه‌ی توضیحاتی درخصوص حوادث اخیر کشور پرداخت که طی آن به مسئله‌ی اینترنت نیز اشاره کرد.

    عبدالرضا رحمانی فضلی شب گذشته میهمان برنامه‌ی نگاه یک شبکه‌ی اول سیما بود و طی این برنامه در خصوص حوادث اخیر کشور که پس از افزایش قیمت بنزین رخ داد، به ارائه توضیحاتی پرداخت. بخشی از سخنان وزیر کشور مربوط به اینترنت بود. همان‌طور که می‌دانید، از شنبه‌ی هفته‌ی گذشته و پس از آغاز اعتشاشات، ارتباط اینترنت بین‌الملل به‌صورت کامل قطع شد و کاربران فقط به سرویس‌ها و سایت‌های داخلی دسترسی داشتند.

    در حال حاضر با وجود وصل شدن اینترنت ثابت در بسیاری از نقاط کشور، هنوز اتصال سه استان به‌صورت کامل برقرار نشده و اینترنت موبایل نیز جز در ۹ تا ۱۰ استان در سایر نقاط کشور متصل نشده است. رحمانی فضلی در خصوص قطع اینترنت گفت:

    با گسترش اغتشاش‌ها مجبور شدیم اینترنت را به‌صورت مقطعی و موضعی قطع کنیم. دستور دادیم نخست، محدود سازی شد و بعد، نتیجه گرفتیم که باید مسدود سازی شود. اهمیت اینترنت برای مردم و ضرر قطع شدن آن را می دانستیم، اما برای جلوگیری از ضرر بیشتر و حفظ امنیت کشور، این اقدام صورت گرفت.

    وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شنبه شب در ارتباطی ویدیویی از عموم مردم به دلیل قطع اینترنت و مشکلات ناشی از آن در یک هفته اخیر عذرخواهی کرد.

    به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی در این ویدیو که روی سایت وزارت ارتباطات منتشر شده اظهار کرد: قطع شبکه بین‌المللی اینترنت مشکلات بسیاری را در زندگی مردم ایجاد کرد و از مشکلات عدیده ایجاد شده در یک هفته اخیر به واسطه تماس‌های فراوان مطلع هستم. خانواده‌های خارج کشور از حال عزیزانشان در ایران باخبر نشدند و دانشجویان و اساتید که در این مدت از دسترسی به منابع علمی بین‌المللی محروم بودند و برخی شرکت‌های صادراتی و وارداتی نیز دچار خسارت شدند.

    او اظهار کرد: مسؤولیت خطیر حفظ امنیت و آرامش کشور با مراجع عالی امنیتی است و تصمیم محدودیت اینترنت به دلیل حفظ آرامش جامعه اخذ و به اپراتورها ابلاغ شد؛ به عنوان وزیر ارتباطات، دغدغه حفظ دسترسی آحاد مردم و تأمین نیاز کارهای مبتنی بر کسب کار اینترنتی را داشتم و معتقدم زندگی بدون فضای مجازی و شبکه جهانی قابل تصور نیست.

    به گفته وزیر ارتباطات، برای گردش آزاد اطلاعات و جلوگیری از اختلال در فعالیت خبرنگاران برای جمع زیادی از آنان دسترسی به اینترنت ایجاد شد؛ همچنین اغلب دفاتر خبرگزاری‌ها، سایت‌های خبری و روزنامه‌ها را به اینترنت متصل کردیم. در مرحله بعد، برای آنکه کسب و کارها و احتیاجات اولیه مردم مختل نشود اقداماتی صورت گرفت تا بانک‌ها طبق روال معمول به فعالیت خود ادامه دهند.

    او افزود: تاکسی‌های اینترنتی که ۲.۳ میلیون راننده و ۱۰ میلیون متقاضی دارند، فروشگاه های اینترنتی و یا سرویس فروش بلیت مسافرتی از جمله مواردی هستند که اگر در آنها اختلال ایجاد می‌شد، زندگی مردم نیز دچار مشکل می شد؛ این کار بزرگی بود و وزارت ارتباطات در زیرساخت تلاش‌های بسیاری انجام داد و هدف از زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، حفاظت از منافع مردم در این شرایط بود نه قطع ادامه ارتباط با شبکه جهانی.

    وی تاکید کرد: پیگیری های زیادی داشتیم تا با رفع محدودیت، اینترنت را به زندگی مردم برگردانیم؛ شخصاً از ساعت اول محدودیت، پیگیری ها را انجام دادم و از پنجشنبه گذشته شرکت ها، دانشگاه ها، ادارات و دفاتر خدمات عمومی به اینترنت متصل شدند، شنبه اینترنت ثابت خانگی برقرار شد و این پیگیری‌ها در تعامل مستمر با مراجع امنیتی ادامه دارد.

    به گفته او برخی خسارات جبران ناپذیر است؛ به نوبه خود تلاش می‌کنیم آن را جبران کنیم. از اپراتورهای تلفن همراه خواستیم زمان بسته‌های اینترنتی را به میزان قطع ارتباط تمدید کنند؛ همچنین بسته یک گیگ اینترنت هدیه نیز به همه مشترکان اعطا می شود و مردم می‌توانند با شمارگیری #۹۸* این بسته اینترنتی را فعال کنند. به نوبه خود بابت همه مشکلات به وجود آمده در زمان قطع اینترنت برای مردم به عنوان عضوی از دولت و حاکمیت عذرخواهی کرده و لحظه‌ای از انجام وظایف خود فروگذاری نمی‌کنیم.

    - خبرگزاری ایسنا 

    بازار گوشی‌های هوشمند در آستانه تغییری بزرگ قرار دارد و به زودی شاهد استفاده از فناوری 5G در دل گوشی‌ها و دیگر دستگاه‌های هوشمند خواهیم بود. بی‌تردید تمامی‌بازیگران اصلی این عرصه از این فناوری بهره خواهند برد و در این میان، شرکت اپل نیز قصد دارد تا در اواخر سال آینده میلادی، اولین آیفون 5G خود را به بازار عرضه کند.

    آیفون 2020 مجهز به نمایشگر «پروموشن» 120 هرتزی عرضه می‌شود
    اما طبق گزارشی که مرکز Strategy Analytics منتشر شد، این گوشی، اپل را به عنوان برترین شرکتی برتر در زمینه عرضه گوشی‌های 5G تبدیل خواهد کرد. اطلاعات گردآوری شده از بازار حاکی از آن است که سامسونگ در سال 2020، فرمانروای بازار گوشی‌های 5G خواهد بود.

    سامسونگ امسال را بسیار پرقدرت آغاز کرد و از نسخه 5G گلکسی اس 10 رونمایی کرد و چندی پیش نیز مدل‌های 5G گلکسی نوت 10 پلاس و همچنین گلکسی A90 را نیز به این خانواده اضافه کرد. سامسونگ تا چند ماه دل به فروش این گوشی‌ها و به طور خاص، مدل ارزان‌قیمت گلکسی A90 خود خواهد کرد.

    در سال آینده نیز این شرکت، نسخه 5G گوشی گلکسی اس 11 را در کنار مدل‌هایی همچون گلکسی اس 11 پلاس و گلکسی S11e تولید و به بازار عرضه خواهد کرد تا بتواند فروش خود را ارتقا دهد. این مرکز پیش‌بینی کرده که گوشی‌های 5G سامسونگ در سال 2020، حدود 40 درصد از کل فروش گوشی‌های را در سه ماهه نخست سال 2020 به خود اختصاص خواهند داد.

    آیفون 12 5G

    در سه ماهه دوم اما سامسونگ، بیشترین فروش را با گلکسی اس 11 تجربه خواهد کرد. انتظار می‌رود که این شرکت، چند مدل ارزان‌قیمت از گوشی‌های 5G را نیز تولید کند. برآوردها حاکی از آن است که چشم بادامی‌ها بتوانند در سه ماهه دوم، 35 درصد از فروش این گوشی‌ها را به خود اختصاص دهند.

    گلکسی اس 11 پلاس با ابعادی بزرگ‌تر و قابلیت پشتیبانی از 5G عرضه می‌شود
    سامسونگ هر سه مدل از گوشی‌های گلکسی اس 10 خود را مجهز به فناوری 4G  LTE عرضه کرد و طولی نکشید که نسخه 5G این گوشی نیز به بازار عرضه شد. حال بر اساس آخرین شنیده‌ها، در سال 2020 نیز شاهد عرضه چندین مدل متفاوت از گلکسی اس 11 خواهیم بود.

    مدل بزرگ‌تر که احتمالا گلکسی اس 11 پلاس نام دارد و جایگزین نسخه 5G گلکسی اس 10 خواهد شد، از فناوری 5G پشتیبانی خواهد کرد. گفته می‌شود که این مدل به نمایشگر 6.9 اینچی با لبه‌های منحنی و همچنین دوربین سه گانه مجهز خواهد بود. این در حالیست که گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس به ترتیب نمایشگرهای 6.4 و 6.75 اینچی را در خود جای داده‌اند.

    از دیگر ویژگی‌های مورد انتظار برای پرچمدار جدید سامسونگ، بدنه کشیده‌تر دستگاه است. برخی منابع خبری نیز مدعی شده‌اند که این دستگاه به نمایشگری با نرخ فرش 90 یا 120 هرتزی مجهز خواهد بود تا بتواند با نمونه‌های مشابه رقیب همانند پیکسل 4 و یا وان پلاس 8 پرو جدید که هنوز معرفی نشده، رقابت کند.

    عرضه گلکسی اس 11 در دو مدل 5G و 4G
    پرچمدار دیگر سامسونگ برایا سال 2020، گلکسی اس 11 نام دارد که جایگزین گلکسی اس 10 خواهد شد. اوان بلاس مدعی شده که سامسونگ در این گوشی از نمایشگر 6.7 اینچی به جای 6.1 اینچی استفاده خواهد کرد.

    این نمایشگر از لبه‌های منحنی و بدنه‌‌ای کشیده برخوردار خواهد بود. همانند گلکسی اس 11 پلاس، این کهکشانی نیز مجهز به فناوری 5G عرضه خواهد شد که البته نسخه 4G آن نیز برای علاقمندان عرضه خواهد شد.

    خبری از نمایشگر کامپکت در گلکسی اس 11e نخواهد بود
    اگر سامسونگ همچنان به حفظ مدل e اصرار داشته باشد و بخواهد گلکسی اس 11e را نیز همانند گلکسی اس 10e سال گذشته به بازار عرضه کند، احتمالا تغییراتی در آن اعمال می‌کند تا آن را به عنوان رقیبی برای آیفون 11 از لحاظ ابعاد و همینطور قیمت به بازار معرفی کند.

    اوان بلاس در این رابطه گفت که سامسونگ به جای نمایشگر 5.8 اینچی Infinity-O از نمایشگری با ابعاد 6.2 یا 6.4 اینچی استفاده خواهد کرد. همچنین خبری از نمایشگر صاف یا همان فلت نخواهد بود و لبه‌های این گوشی نیز همانند گلکسی اس 11 و اس 11 پلاس، به صورت منحنی طراحی خواهد شد. انتظار می‌رود که گلکسی اس 11e نیز در دو مدل 5G و 4G رونمایی شود.

    زمان رونمایی به احتمال فراوان و با استناد به گفته‌های اوان بلاس، چشم بادامی‌ها از سری جدید کهکشانی‌های خود در اواسط یا روزهای پایانی ماه فوریه رونمایی خواهند کرد. برخی شنیده‌ها نیز از معرفی این گوشی‌ها در نمایشگاه MWC 2020 و تاریخ 18 فوریه خبر داده‌اند.

    - آی تی ایران 

    وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با برداشتن گام بلند دیگری در مسیر شفاف‌سازی در بازار سرویس خدمات ارزش‌افزوده (وس) شب تلخی را برای کلاه‌برداران این بازار رقم زد.
    به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی در راستای وعده خود برای پایان دادن به کلاه‌برداری‌ها و دست کردن در جیب مردم و شفاف کردن بازار غیر شفاف 2600 میلیارد تومانی وس، از مردم برای شناسایی و شکایت از این کلاهبرداران کمک خواست.
    در همین راستا وزیر ارتباطات در توییتی با هشتک‌های حق‌الناس و پایان وس نوشت: امشب شب تلخی برای کلاه‌برداران است! پول‌هایی که برای شرکت‌های ارزش‌افزوده در این چند سال از شما اخذشده را با #6*800* می‌توانید ببینید. شکایتی هم داشتید لطفاً از طریق پیامک به 8007 بفرستید. کاملاً رایگان! برای خانواده نیز انجام دهید.»
    آذری جهرمی در انتهای این توییت خطاب به مردم نوشت: «کمکم کنید حقتون رو بگیرم.»
    گفتنی است اگر اختلالی در کد دستوری #6*800* مشاهده کردید به دلیل کثرت مراجعات مردمی است و تا ساعاتی دیگر به شرایط پایداری خواهد رسید.

    - وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات 

    مطالب منتخب

    بریده جراید

    فرم تماس

    تماس با ما

    آدرس: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان پاکستان، کوچه حکیمی، پلاک ۱۵، طبقه پنجم شرقی

    تلفن تماس: 88511721

    دورنگار: 88511721

    صندوق پستی: 1531745819

     ایمیل: info@iictoa.ir

    کليه حقوق اين سايت برای مجمع تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران محفوظ می باشد.

    طراحی و توسعه : شرکت مهرارقام رایانه